PUSTOVANJE
Drežniški pust, pri katerem sodelujejo le neporočeni fantje, spada med bolj znana pustovanja v Sloveniji. Gre za starosvetno pustovanje poganskega izvora. Lesene maske izdelujejo fantje sami ter tako prenašajo živo kulturno dediščino iz roda v rod.

Ta lepi in Ta grdi, ki na pustno soboto privabijo na plano domačine in številne obiskovalce, s še številnimi drugimi liki tvorijo sprevod, ki prebivalcem nosi srečo in veselje.

Ta lepi obiščejo vse hiše v vasi in s plesom in glasbo voščijo vsega dobrega, v zameno pa jih domačini obdarijo z dobrotami in denarjem. Najrazličnejši šemski liki medtem skrbijo, da na vasi ni dolgčas. Najznačilnejše maske drežniškega pustovanja, Ta grdi, preganjajo otroke in jih posipajo s pepelom.

Ta edinstveni običaj si je mogoče ogledati na pustno soboto v Drežnici in teden dni pred tem v Drežniških Ravnah.

POHODNIŠTVO

Drežnica in okoliške vasi so odlično izhodišče za pohodnike.

Območje ponuja vse, od kratkih sprehodov na razgledne točke Grad in Male skale preko prijetnih celodnevnih planinskih tur na Krn, Krasji vrh, Vrata in Vršič, do izziva zavarovane plezalne poti čez zahodno steno Krna.

Planinci se lahko okrepčate v zavetišču tik pod vrhom Krna ali v koči na planini Kuhinja, avanturisti pa za prenočitev lahko izkoristite bivak pod Črnikom.

Pozimi se je mogoče s turnimi smučmi povzpeti na vrhove nad drežniškimi planinami, ledni plezalci pa boste našli nekaj zase v številnih zaledenelih slapovih pod vznožjem Krna.
LTO Sotočje - TIC Kobarid, tel.: 05 38 00 490, email: info.kobarid@lto-sotocje.si© RIS 2013-2019